Druk etykiet

Makulatura – pikotek na szydełku

Wesele, zawarcie związku małżeńskiego i dalsze nowe życie Młodej Pary jest wydarzeniem, które sprawia, iż w ich życiu zachodzi dużo rozmaitych zmian. W głównej mierze jednakże znaczne znaczenie dla nowożeńców ma ślub, inaczej połączenie związkiem małżeńskim dwojga kochających się ludzi. Już w momencie, kiedy Młoda Para opuszcza kościół czy też Urząd Stanu Cywilnego, wszyscy nagromadzeni goście kierują się do miejsca, w którym będzie odbywać się przyjęcie weselne – sprawdź Wizytówki. Zazwyczaj, zgodnie z tradycją Młoda Para witana jest Marszem Mendelsona, zaś, kiedy wchodzą na salę ślubną rodzice witają ich bochenkiem i solą. W dalszej kolejności Młoda Para zasiada za stołem, wcześniej przygotowanym dla nich miejscu, zaś obsługa częstuje nowożeńców oraz wszystkich pozostałych gości szampanem. Ważnym elementem wesela jest inicjacja zabawy, kiedy to wodzirej czy też zespół grający na scenie wita przybyłych gości. Tradycyjnie również pozostaje odśpiewane „sto lat i wzniesienie toastu. Z reguły na początku wesela obsługa podaje gościom gorące posiłki, zaś po nich rozpoczyna się bal. W tym również czasie Młoda Para pozostaje zaproszona na środek sali, gdzie ma opisać przygotowany wcześniej taniec.